HEAT
Proiectul HEAT (Heatwaves Awarness education through Online Learning)
HEAT – Educație pentru conștientizarea valurilor de căldură prin învățare online
Proiectul își propune să creeze un nou cadru cuprinzător de educație privind schimbările climatice, mai exact valurile de cădură/caniculă prin analiza și construirea pe cadrele de educație climatică existente
Obiectivele principale ale proiectului sunt de a contribui la educația privind schimbările climatice: să întărească formarea profesorilor și să promoveze crearea și diseminarea cunoștințelor prin educație online pentru a crea practici mai bune pentru adaptarea la schimbările climatice la nivel european și global.
Ce își propune proiectul
- Construirea unui nou cadru de educație climatică pentru mediile de învățare online
- Crearea unei resurse digitale de învățare pentru elevii de liceu, despre conștientizarea valului de căldură
- Crearea unei resurse digitale de învățare pentru profesori privind conștientizarea valului de căldură
- Dezvoltarea unei platforme online care sprijină formarea profesorilor și predarea școlară
- Proiectarea de simulări și jocuri educaționale pentru a asigura o învățare imersivă și eficientă
HEAT în numere
numărul de parteneri:
număr de întâlniri transnaționale:
durata de implementare:
valoarea proiectului:
Rezultate așteptate:
Crearea unui cadru suport folosit pentru a proiecta conștientizarea valului de căldură prin materiale pentru elevii de liceu, astfel încât să se asigure că cursul poate fi facilitat atât online, cât și față în față.
Un mediu de învățare online, precum și o piesă interactivă care încorporează noul cadru și date științifice despre valurile de căldură vor fi concepute pentru a stimula interesul și a demonstra consecințele deciziilor umane asupra climei în un mod antrenant.
Cadrul propus va duce, de asemenea, la un curs online auto-didact pentru profesorii de liceu care vor contribui la înțelegerea acestora cu privire la educația privind schimbările climatice și la implementarea practică a conștientizării valului de căldură în sălile lor de clasă.
Constatările și experiențele cheie ale cursului vor fi prezentate ca articol științific la sfârșitul proiectului.
Grupul Țintă
- Elevi de liceu
- Profesori
- Formatori
- ONG-uri
Partenerii:
National and Kapodistrian University of Athens – NKUA, Grecia
Mathemagenesis Idiotiki Kefalaiouchiki Etaireia, Grecia
Ippocrate As srl, Italia
5. IHF Institut de Haute Formation aux Politiques Communautaires, Belgia
Rogepa
Rogepa este o companie româno-germană activă în regiunile orașelor Baia Mare și Cluj-Napoca, România, activitatea principală fiind educația adulților. Designul programelor de formare, dezvoltarea de curricule, consilierea profesională, designul de materiale de formare, managementul de proiecte europene și planificare de evenimente naționale și internaționale sunt domeniile în care avem experiență. Credem în folosirea tehnologiilor actuale pentru a face formarea de înaltă calitate accesibilă pentru toți.
Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin, însă, exclusiv autorului (autorilor) și nu reflectă neapărat punctele de vedere și opiniile Uniunii Europene sau ale Agenției Executive Europene pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici EACEA nu pot fi considerate răspunzătoare pentru acestea.
Mai Mult
Dacă vă interesează proiectul Heatwaves și doriți să aflați mai multe informații, vizitați website-ul proiectului.