InSoMed
InSoMed
Scopul principal al proiectului este creșterea nivelului de trai pentru persoanele aflate în risc de sărăcie și excluziune socială pentru minimium 560 persoane din municipiul Baia Mare. Acest scop este îndeplinit prin furnizarea de servicii integrate specializate, corelate cu nevoile individuale și familiale și cu situația socio-economică a municipiului Baia Mare.
Proiectul InSoMed în numere
valoarea totală a proiectului:
durata de implementare:
Durata inițială de implementare a proiectului a fost prelungită cu 5 luni.
persoane care vor beneficia de servicii sociale gratuite:
participanți la cursuri de inițiere/calificare gratuite:
participanți la cursuri de specializare
start-up-uri beneficiare de subvenții de 25.000 euro
Rezultatele previzionate ale proiectului
- 196 participanți la Cursuri de inițiere/calificare în domeniile cerute pe piața muncii: zidar-pietrar-tencuitor, frizer, mașinist la terasamente, operator introducere și validare date, lucrător în alimentație, etc.
- 28 particiopanți la Cursuri de specializare în domeniile: consilier vocațional și comunicare în limba engleză
- 84 participanți la Cursuri de dezvoltare a competențelor antreprenoriale
- 308 subvenții pentru participarea la cursuri
- 560 beneficiari de servicii de consiliere socială / profesională / psiho-pedagogică.
- 3 târguri ale locurilor de muncă organizate de AJOFM la care echipa de proiect va participa
- 3 târguri ale locurilor de muncă organizate în cadrul proiectului
- 1 Campanie de identificare a angajatorilor din zonă
- 35 de firme (Start-up-uri) beneficiare de subvenții (25.000 euro / firmă) pentru înființare și dezvoltare.
- 55 subvenții pentru angajatori acordate pentru angajarea a 55 persoane pe piața muncii
- 100 elevi de gimnaziu beneficiari de stimulente financiare pe durata a 2 ani de școală și participanți la programul școală după școală, unde vor fi asistați de către psiho-pedagogi și experți pe diverse discipline școlare.
Beneficiarul Proiectului:
Primăria Municipiului Baia Mare
Baia Mare este un municipiu situat în Nord-Vestul țării, reședința județului Maramureș și cea mai mare localitate din județ, având 123.738 de locuitori (recensământ 2011)
Administrația publică locală reprezentând totalitatea organelor cu competență generală sau specială constituite pentru satisfacerea intereselor generale ale locuitorilor Municipiului Baia Mare.
Muncipiul are în subordine mai multe servicii specializate: un serviciu specializat care are rol de gestionare și soluționare a problemelor sociale din comunitate, probleme economice, probleme de dezvoltare și strategii, etc. Aceste servicii vor fi implicate direct in implementarea proiectului.
Partenerii:
Centrul de Excelență pentru Resurse Comunitare
Firmă de consultanță în management și afaceri, precum și un furnizor de formare profesională acreditat.
Obiectivul principal al organizaţiei este de a veni în spijinul antreprenorilor, organizațiilor de orice fel și administraţiilor locale din regiune pentru atragerea de fonduri nerambursabile prin programele operaţionale (regionale şi/sau sectoriale), guvernamentale sau europene/internaţionale. De asemenea, firma oferă și servicii – suport pentru accesul pe piața muncii, cum ar fi: servicii de informare,consiliere și mediere pe piața muncii, dar și servicii de formare profesională pentru adulți, fiind acreditată de către Autoritatea Naţională pentru Calificări și AJOFM în acest sens.
Școala Gimnazială Nr. 18 Baia Mare
Instituție de învațamânt pre-universitar, de stat, acreditată, care a fost înființată cu scopul școlarizării elevilor din cartierul Decebal, Baia Mare.
Obiectivul principal al acestei instituţii este de a pregăti elevii care îi trec pragul, pentru a deveni oameni de performanţă, cu ţinte bine stabilite.
Rogepa
Rogepa este o companie româno-germană activă în regiunile orașelor Baia Mare și Cluj-Napoca, România, activitatea principală fiind educația adulților. Designul programelor de formare, dezvoltarea de curricule, consilierea profesională, designul de materiale de formare, managementul de proiecte europene și planificare de evenimente naționale și internaționale sunt domeniile în care avem experiență. Credem în folosirea tehnologiilor actuale pentru a face formarea de înaltă calitate accesibilă pentru toți.
Contribuția Rogepa în proiect
Servicii de informare
și consiliere
Vom consilia 308 persoane x 20 ore consiliere/persoană, În total 9200 ore consiliere.
Serviciile de informare și consiliere profesională privind cariera vor fi acordate, în mod individual și în grup, și privesc:
- furnizarea de informații privind piața muncii și evoluția ocupațiilor
- evaluarea și autoevaluarea personalității
- dezvoltarea abilității și încrederii în sine pentru luarea celei mai bune decizii privind propria carieră
- instruirea în metode și tehnici de căutare a unui loc de muncă
Cursuri
de calificare
Cursuri de calificare pentru domenii cerute pe piața muncii pentru 196 de persoane:
- Zidar-pietrar-tencuitor, Nivel 3, 720 ore, 1 curs cu 28 de participanți
- Lucrător Comercial, Nivel 2, 360 ore, 1 curs cu 28 de participanți
- Frizer, Nivel 2, 360 ore, 1 curs cu 28 de participanți
- Ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație publică, 720 ore, 1 curs cu 28 de participanți
- Curs de îmbunătățire a competențelor informatice, 3 cursuri cu 28 de participanți
Platforma de
Învățare Online
Platforma de învățare online are scopul de a sprijini cursurile din cadrul proiectului prin furnizarea accesului online la informații și materiale de învățare.
Sunt oferite atât informațiile prezentate în sala de curs dar și informații și resurse de învățare complementare cu scopul de a le permite cursanților să-și însușească dar și să aprofundeze materia.
O parte esențială a platformei de învățare online sunt materialele de autoevaluare care le permit cursanților să fie permanent informați despre progresul lor în procesul de a deprinte noi abilități.
Platforma de
Consiliere Online
Platforma de consiliere online are rolul de a ajuta persoanele selectate pentru consiliere prin accesul la informații care îi ajută la găsirea unui loc de muncă.
Platforma conține:
- informații actualizate privind dinamica pieței muncii
- instrumente de evaluare și autoevaluare a personalității abilităților și competențelor în vederea orientării profesionale
- instrumente pentru instruirea în metode și tehnici de căutare a unui loc de muncă utilizate față în față și online
Mai Mult
Dacă vă interesează proiectul InSoMed și doriți să aflați mai multe informații, vizitați website-ul proiectului.
Proiectul InSoMed Incubatorul socio-medical – instrument de inovare socială, cod 101853, este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa Prioritară 4. Incluziunea socială și combaterea sărăciei, Cod apel POCU/20/4/2/Reducerea numărului de comunități marginalizate aflate în risc de sărăcie și excluziune social.
Conţinutul acestui material nu reprezinta în mod obligatoriu poziția oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi
www.fonduri-ue.ro