ACCES-Activități și Competențe pentru Competitivitate Economică și Schimbare

ACCES-Activități și Competențe pentru Competitivitate Economică și Schimbare

Obiectivul principal al proiectului este să contribuie la formarea și dezvoltarea capacității de adaptare a întreprinderilor și a angajaților din Regiunea Nord-Vest, la dinamica sectoarelor economice cu potențial de creștere.

Proiectul Acces în numere

valoarea totală a proiectului
(lei):

1.613.861,52

durata de
implementare:

12 luni

Persoane recrutate în grupul țintă:

522

valoarea cofinaţării Uniunii Europene
(lei):

1.303.085,54

antreprenori certificați în competențe antreprenoriale:

51

persoane informate despre importanța și necesitatea participării angajaților la programe de formare profesională continuă:

472

antreprenori certificați în competențe informatice:

51

participanți la workshop-uri:

336

angajați certificați în Managementul Resurselor Umane:

35

Rezultatele proiectului

Scopul proiectului a fost atins prin organizarea unor programe de formare și prin elaborarea unor instrumente pentru îmbunătățirea abilităților antreprenoriale și manageriale, contribuind astfel la realizarea Obiectivului specific 3.8: Creșterea numărului de angajați care beneficiază de instrumente, metode, practici etc standard de management al resurselor umane și de condiții de lucru îmbunătățite în vederea adaptării activității la dinamica sectoarelor economice cu potențial competitiv identificate conform SNC/domeniilor de specializare inteligentă conform SNCDI.

Toate rezultatele prevăzute la începutul proiectului au fost îndeplinite în procent de 100%, iar în unele cazuri rezultatele au fost chiar depășite, cu un număr mai mare de beneficiari decât erau estimați la începutul proiectului.

  • 103%: 522/506 persoane recrutate și selectate, din care 469 manageri strategici /antreprenori și 53 manageri resurse umane
  • 103%: 472/450 participanți informați cu privire la importanța și necesitatea participării angajaților la programe de formare profesională continuă
  • 108%: 336/310 participanți certificați la Workshop-uri (204 manageri și 132 antreprenori)
  • 102%: 51/50 participanți la cursul de competențe antreprenoriale
  • 102%: 51/50 participanți la cursul de competențe informatice
  • 106%: 53/50 participanți la cursul de Manager Resurse Umane
  • 105%: 483/460 beneficiari informați privind temele secundare și teme orizontale
  • 100%: 46/46 IMM-uri care au introdus sisteme, instrumente, metode și practici standard de management al resurselor umane/ condiții de lucru îmbunătățite
  • 1 bibliotecă online cu instrumente pentru formare, evaluare consiliere

Beneficiarul Proiectului:

Logo Rogepa

Rogepa

Rogepa este o companie româno-germană activă în regiunile orașelor Baia Mare și Cluj-Napoca, România, activitatea principală fiind educația adulților. Designul programelor de formare, dezvoltarea de curricule, consilierea profesională, designul de materiale de formare, managementul de proiecte europene și planificare de evenimente naționale și internaționale sunt domeniile în care avem experiență. Credem în folosirea tehnologiilor actuale pentru a face formarea de înaltă calitate accesibilă pentru toți.

Realizări în proiect

1. Am contribuit la schimbarea percepției asupra importanței și necesității participării angajaților la programe de formare continuă prin:

  • Organizarea a 31 de campanii cu 472 participanți informați în legătură cu efectele benefice ale participării la formare continuă în dezvoltarea profesională și eficientă a angajaților
  • Recrutarea unui grup țintă format din 522 de persoane, dintre care 469 manageri strategici /antreprenori și 53 manageri resurse umane

2. Am dezvoltat competențele profesionale și competențele cheie comune ale participanților prin:

  • Organizarea a 30 de Workshop-uri cu 336 participanți certificați, dintre care 204 manageri și 132 antreprenori
  • Organizarea a 2 cursuri de competențe antreprenoriale pentru 51 de participanți
  • Organizarea a 2 cursuri de management resurse umane pentru 53 participanți
  • Organizarea a 2 cursuri de competențe informatice pentru 51 de antreprenori din grupul țintă

Am ajutat la creșterea eficienței în utilizarea resurselor financiare, umane și materiale a 46 de întreprinderi, îmbunătățind condițiile de lucru prin:

  • Realizarea de planificari strategice elaborate
  • Organizarea de întâlniri cu antreprenori din IMM, pentru a oferi consiliere introducerea de sisteme, instrumente, metode şi practici standard de management al resurselor umane, conform cu specificul fiecărei întrepreinderi.

Sustenabilitatea Proiectului

Proiectul ACCES Activități și Competențe pentru Competitivitate Economică și Schimbare, s-a bucurat de un succes real între participanți, și, de aceea am hotărât să-l continuăm prin proiectul ACCES la formare și carieră, cod 133979. Multe dintre resursele realizate în cadrul proiectului inițial se regăsesc acum în cadrul noului proiect, rămânând astfel utile și utilizate. Website-ul și domeniul proiectului „ACCES Activități și Competențe pentru Competitivitate Economică și Schimbare” a fost actualizat, pentru a fi folosit în continuare în cadrul proiectului actual „ACCES la formare și carieră”.

Proiectul ACCES Activități și Competențe pentru Competitivitate Economică și Schimbare, cod 117393, este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, axa prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toți, Cod apel POCU/227/3.8, Adaptarea lucrătorilor, întreprinderilor și antreprenorilor la schimbare.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro