Creating Shared Value @VET
Proiectul Create Shared Value are ca scop răspândirea valorilor de responsabilitate socială prin generarea unui ghid de educație non-formală și crearea unei rețele de școli, profesori și formatori prin platforma CSV. Se va realiza un pachet de formare antrenant prin adaptarea unor practici sustenabile în metodele de predare, organizare și furnizare a formării.
Ce își propune proiectul
Obiectivele proiectului CSV@VET sunt:
- Promovarea metodologiei CSR pentru a contribui la îmbunătățirea sectorului IFP prin tehnologie,
- Asigurarea participării active a persoanelor cu mai puține oportunități în VET,
- Creșterea capacității de angajare în zonele de afaceri și promovarea de noi roluri prin CSV@VET,
- Creșterea gradului de conștientizare a responsabilității sociale a instituțiilor de învățământ, în special a educației profesionale,
- Infuzia de abordări ecologice, o societate mai incluzivă și mai participativă în grupul nostru țintă,
- Câștiguri reciproce atât pentru proprietarii de afaceri, cât și pentru societate
CSV @VET în numere
numărul de parteneri:
durata de implementare:
număr de întâlniri transnaționale:
valoarea proiectului
numărul de cursuri
Rezultate așteptate:
- Creșterea reală și rațională a integrării metodologiilor CSR în sectorul VET prin intermediul CSV@VET
- Platforma electronică a CSV@VET pentru învățare digitală, în vederea integrării și motivării instituțiilor și companiilor VET în utilizarea ideologiei CSV
- Un ghid de referință cuprinzând: indicații privind modul de implementare a propriului cadru CSV; materiale de instruire; bune practici în domeniul educației la nivelul UE pentru a promova îmbunătățirea CSV în fiecare țară parteneră
Grupul Țintă
Principalele grupuri care sunt vizate în ceea ce privește proiectul Create Shared Value for VET sunt:
- Profesori, formatori, personal educațional din I-VET și C-VET
- Profesionişti din domeniul educaţiei (manageri VET, directori de şcoli, dezvoltatori, personal administrativ)
- Mentori/tutori/coach din companii cu locuri de muncă creative implicate în învățarea la locul de muncă
- Participanți indirecți – 600 de cursanți (inclusiv persoane defavorizate – bariere geografice, economice sau sociale) care în cele din urmă vor fi implicați în formarea/cursurile partenerilor ca beneficiari ai noilor metodologii și programe inovatoare de învățare.
Contribuția Rogepa în proiect
Realizarea materialelor de învățare
Echipa noastră va propune structura materialului de instruire pentru training și va pregăti pachetul pilot si va testa platforma electronica focală CSV. Ne vom ocupa și de chestionarele de satisfacție a conținuturilor și experiența de învățare de către cursanți.
Diseminarea rezultatelor proiectului
Rogepa va ajuta la diseminarea reezultatelor proiectului în România, alături de Liceul Tehnologic Alexandru Domșa.
Adaptarea și Traducerea informațiilor
Proiectul se bazează pe informații provenite din regiunile tuturor partenerilor, deci Rogepa este responsabilă să furnizeze, structureze și să traducă informațiile venite de la ceilalți parteneri ai proiectului. Traducerea și adaptarea informațiilor ajută la vizibilitatea proiectului în toate regiunile partenerilor și ajută la o mai ușoară integrare a rezultatelor proiectului în produsele furnizorilor de formare.
Partenerii:
FA-Magdeburg GmbH
FA-Magdeburg GmbH este o companie germană de formare, localizată în Magdeburg, Saxonia-Anhalt, Germania. Ca un furnizor continuu de educație, ne-am angajat încă de la înființare în asigurarea schimbului de cunoștințe practice și abilități, în conformitate cu evoluția tehnologică avansată și cererile pieței.
Experiența adunată în anii în care am dezvoltat numeroase activități de formare, naționale și internaționale, în limba germană și în limba engleză, pentru diferite grupuri țintă (în special pentru școli profesionale, angajați în sistemul de stat și angajați în industrie), ne-au făcut centrul de formare unul foarte activ pe piață. Suntem, de asemenea, activi ca parteneri de practică în sistemul dual VET din Germania, în domeniul IT.
Institute Of Entrepreneurship Development- Grecia
Institutul de Dezvoltare a Antreprenoriatului (iED) este un ONG grec dedicat promovării inovației și sporirii spiritului antreprenorial. Recunoscând antreprenoriatul ca un factor crucial pentru dezvoltarea și coeziunea societăților, IED efectuează cercetări și este în măsură să ofere soluții inovatoare care să faciliteze creșterea antreprenoriatului sănătos și să promoveze ocuparea forței de muncă.
De-a lungul celor 17 ani de activitate, am participat la planificarea, implementarea și diseminarea a peste 200 de proiecte naționale și europene. Experiența noastră ne-a oferit o perspectivă unică asupra aspectelor practice privind implementarea proiectelor de cofinanțare la scară largă, făcându-ne un partener și lider de proiect european puternic și de încredere.
For a Better World / Daha İyi Dünya İçin – Turcia
For a Better World este o organizație non-profit, non-guvernamentală care are ca scop principal generarea de proiecte locale, naționale și internaționale, traininguri, conferințe, organizații de ajutoare, relații social-culturale.
Asociația noastră oferă cursuri de limbi pentru adulți (engleză, spaniolă, germană, rusă și urdu), cursuri TIC de bază, cursuri avansate de software (Htlm, Aspx), realitate augmentată și realitate virtuală, securitate cibernetică, web 2.0, web 3.0, cursuri de artizanat.
Instituto de Tecnologias Avançadas para a Formação Lda – Portugalia
ITA-ISTEC este un Institut de Învățământ Superior și un Furnizor VET (Nivel 5 EQF) care oferă cursuri exclusiv în domeniul tehnologiilor informaționale și cu intenția de a contribui la valorificarea potențialului tehnologic al resurselor umane ale țării noastre, acordând un nivel superior. educaţie orientată spre exercitarea unui loc de muncă în domeniile informatică şi multimedia.
ITA-ISTEC are și o responsabilitate în ecosistemele de inovare și cercetare, pe baza experienței existente a Departamentului de Studii și Cercetare în Tehnologii Informaționale și Societății, care se află în ISTEC din 2006.
Liceul Tehnologic „Alexandru Domsa”- România
Liceul Tehnologic „Alexandru Domşa” nu este doar un furnizor de educaţie, ci şi unul dintre cei mai importanţi furnizori de formare profesională din judeţul Alba. Oferta de formare este diversă, cuprinzând 10 calificări acreditate/autorizate, pentru liceeni: tehnician telecomunicații, tehnician TIC, tehnician mecatronic, tehnician mecanic întreținere și reparații, tehnician electric și electronic, iar pentru învățământul profesional: mecanic auto, mașini electromecanice și instalații industriale , modelare, operator în mașini cu comandă numerică.
Școala noastră are ca obiectiv principal pregătirea profesională și personală a elevilor astfel încât aceștia să își dezvolte abilitățile și competențele cerute de lumea actuală a muncii și să le ușureze accesul pe piața muncii.
Lodzka Izba Przemyslowo-Handlowa- Polonia
Camera de Comerț și Industrie Lodz (LCIC) este o instituție guvernamentală privată, non-profit, cu sediul în Lodz, Polonia Centrală. Camera servește drept platformă pentru schimbul de cunoștințe, experiență și contacte între întreprinderi pentru a stimula oportunitățile de afaceri. A fost reactivată în 1990 și acum asociază 400 de companii din regiune. Scopul statutar al Camerei este sprijinirea spiritului antreprenorial în regiune. Prin urmare, Camera sprijină activ oamenii pentru a-i ajuta să-și înceapă propriile afaceri prin granturi, coaching și training.
Zavod Za Izobrazevanje In Kulturo Crnomelj- Slovenia
Institutul de Educație și Cultură Črnomelj (ZIK) este singura organizație pentru educația adulților și organizația culturală centrală din regiunea Bela.
Misiunea noastră include învățarea de lungă durată în domeniul educației și culturii pentru toată lumea, fără limitări sau prejudecăți și crearea unui mediu încurajator pentru învățare, dezvoltarea programelor culturale și dezvoltarea creativității artistice a individului.
Lucrăm în domeniile dezvoltării de noi programe educaționale pentru diferite grupuri țintă, oferirea de îndrumare educațională și profesională adulților, organizarea de evenimente culturale, dezvoltarea creativității culturale în rândul tinerilor, încurajarea și revigorarea patrimoniului cultural și istoric al orașului nostru.
Rogepa
Rogepa este o companie româno-germană activă în regiunile orașelor Baia Mare și Cluj-Napoca, România, activitatea principală fiind educația adulților. Designul programelor de formare, dezvoltarea de curricule, consilierea profesională, designul de materiale de formare, managementul de proiecte europene și planificare de evenimente naționale și internaționale sunt domeniile în care avem experiență. Credem în folosirea tehnologiilor actuale pentru a face formarea de înaltă calitate accesibilă pentru toți.
Sprijinul acordat de Comisia Europeană pentru elaborarea acestei publicații nu constituie o aprobare a conținutului, care reflectă doar opiniile autorilor, iar Comisia nu poate fi trasă la răspundere pentru orice utilizare a informațiilor conținute în aceasta.
Mai Mult
Dacă vă interesează proiectul CSV @VET și doriți să aflați mai multe informații, vizitați website-ul proiectului.