Smart Working

Smart Working

Proiectul nostru își propune să dezvolte un ghid pentru instrumentele digitale, care poate ajuta atât formatorii VET, cât și mentorii să înțeleagă conceptul de Smart Working. Ei vor împărtăși cunoștințele cu studenții lor defavorizați, care vor putea fi mai bine integrați din punct de vedere social, digital și economic.

Importanța de a rămâne creativ

Lucrul inteligent, sau lucrul de acasă, este un concept care există de ani de zile, dar recenta pandemie de Covid-19 l-a scos la suprafață și a arătat cât de esențial și eficient poate fi chiar și în situații critice, demonstrând că poate fi adaptat chiar și după pandemie pentru a evita poluarea și a lucra mai eficient.

Deși lucrul de acasă în pijama poate părea atrăgător pentru majoritatea oamenilor, acesta nu este întotdeauna cazul când vorbim despre populația generală. Un grup mare de oameni cu dezavantaje nu sunt capabili să înțeleagă și să aplice tehnologia și să se pregătească psihologic și fizic pentru noul mod de lucru – acesta include studenții și formatorii VET. Prin urmare, neputând trece la munca digitală, ei vor deveni mai izolați și vor fi lăsați în urmă pe măsură ce lumea din jurul lor evoluează.

Proiectul Smart Working în numere

numărul de parteneri:

5

număr de întâlniri transnaționale:

5

numărul de participanți la cursuri:

25

durata de implementare:

24 de luni

Impactul Proiectului:

Creșterea atractivității profesiilor de formator, mentor și lider, din industria educației vocaționale. Creșterea atractivității joburilor de profesor și trainer care lucrează cu studenți dezavantajați.

O cale de formare sistematică privind Smart Working pentru studenții dezavantajați și furnizorii de formare vocațională, care lucrează cu persoane dezavantajate.

Contribuția Rogepa în proiect

Adaptarea și Traducerea Informațiilor

Proiectul se bazează pe informații provenite din regiunile tuturor partenerilor, deci Rogepa este responsbilă să furnizeze, structureze și să traducă informații despre mediul de formare din România. Traducerea și adaptarea în limba română a informațiilor contribuite de alți parteneri ajută la vizibilitatea proiectului în România.

Resurse de Formare și Orientare

Rogepa va participa la realizarea obiectivelor proiectului prin resurse și evenimente de formare. Vom urmări explicarea conceptelor necesare pentru lucrul și învățarea eficientă de la distanță, dar și pentru construirea atitudinilor constructive pentru învățarea de la distanță. Rogepa organizează un webinar care explică conceptul de webinar, dar și instrumentele necesare instructorilor pentru a realiza la rândul lor evenimente similare.

Web Design

Website-ul proiectului este o resursă importantă pentru diseminarea informației. Suntem acreditați să structurăm, construim și actualizăm website-ul proiectului Smart Working. Dezvoltăm totodată și resurse vizuale pentru a ajuta la ilustrarea conținutului website-ului. Ne asigurăm că sunt îndeplinite condițiile legale pentru website. Conținutul website-ului este furnizat de toți partenerii proiectului.

Cooperare Internațională

Proiectul este planificat în așa fel încât toți partenerii sunt implicați în majoritatea aspectelor proiectului. Cooperarea de la distanță este astfel un element crucial în derularea proiectului. Comunicarea și managementul proiectului se bazează pe Trello, pentru structurarea informațiilor, colaborăm folosind Google Sheets și Google Docs și susținem întâlniri pe ClickMeeting. Participăm de asemenea la cele 5 întâlniri transnaționale în țările de implementare ale proiectului.

Partenerii:

CPA

CPA, care își desfășoară o parte din activități sub numele de ConnectAbruzzo, dezvoltă oameni pentru muncă, incluzându-i în diferite programe la nivel european. Ei au cursuri profesionale pentru a dezvolta abilități soft pentru a îmbunătăți viața participanților și a-i ajuta să se dezvolte profesional.

Viziunea CPA se bazează pe metode practice și experiență practică, direct de la locul de muncă. CPA se bazează pe înțelegerea nevoilor angajatorilor și realizarea programelor de formare personalizate în funcție de aceste nevoi.

LogosAbile

Asociația LogosAbile Onlus lucrează cu persoane cu dificultăți de învățare și își propune să urmărească exclusiv obiective de solidaritate socială menite să aducă beneficii persoanelor defavorizate din cauza obstacolelor fizice, psihice, economice, sociale și familiale.

LogosAbile Onlus desfășoară activități conexe sub formă de: training pentru antreprenoriat, alfabetizare digitală, cursuri de actualizare și aprofundare a capacității persoanelor cu dizabilități și defavorizate și familiile acestora.

Gecko Programs Ltd

Gecko Programs Ltd este o organizație de educație și formare profesională cu sediul în Wolverhampton și cu facilități în Birmingham, UK, dar avem activități în toată Anglia. Cu o istorie de angajare cu sectoarele creative și terțe pentru a stabili noi proiecte și a oferi consiliere în materie de competențe, compania a fost înființată în 2009. Gecko dezvoltă organizații și oameni în Marea Britanie și Europa, operând prin unitatea de afaceri de consultanță pentru a dezvolta organizații și Unitatea de Muncă și Abilități pentru dezvoltarea oamenilor.

VondiConsulting

VondiConsulting este o companie de consultanță independentă care operează la nivel internațional, specializată în management de proiecte și management de evenimente și pe platforme digitale. Avem o experiență de peste 15 ani în dezvoltarea de proiecte europene și mega-evenimente. O echipă de consultanți specializați și o rețea largă de parteneri profesioniști își oferă experiența în toate domeniile managementului proiectelor europene și managementului evenimentelor.

Logo Rogepa

Rogepa

Rogepa este o companie româno-germană activă în regiunile orașelor Baia Mare și Cluj-Napoca, România, activitatea principală fiind educația adulților. Designul programelor de formare, dezvoltarea de curricule, consilierea profesională, designul de materiale de formare, managementul de proiecte europene și planificare de evenimente naționale și internaționale sunt domeniile în care avem experiență. Credem în folosirea tehnologiilor actuale pentru a face formarea de înaltă calitate accesibilă pentru toți.

Sprijinul acordat de Comisia Europeană pentru elaborarea acestei publicații nu constituie o aprobare a conținutului, care reflectă doar opiniile autorilor, iar Comisia nu poate fi trasă la răspundere pentru orice utilizare a informațiilor conținute în aceasta.

Mai Mult

Dacă vă interesează proiectul Smart Working și doriți să aflați mai multe informații, vizitați website-ul proiectului.