BoConTeam4EU

BoConTeam4EU

BoConTeam-Site-Icon

Scopul proiectului BoConTeam este de a studia și schimba experiențe despre noi metode educaționale împreună cu parteneri din mai multe țări. Dintre metodele studiate sunt Învățarea Bazată pe Jocuri, Gândirea Critică și Filtrarea Informației și Realitatea Augumentată în Sala de Clasă.

Premisa Proiectului

În vremurile recente, tehnologiile digitale avansează foarte rapid iar unii adulți cu cu nivel redus de educație sau angrenați în locuri de muncă care nu utilizează aceste tehnologii sunt confruntați cu riscul de a rămâne în urmă sau de a cădea în capcane tehnologice. Ignoranța față de tehnologiile digitale poate reduce calitatea vieții sau poate genera obstacole fie că vorbim de viața personală, cea socială sau profesională. Este recunoscut la scară largă un trend, în rândul adulților, de a se retrage din procesul educațional după o anumită vârstă.

Instructorii care participă la educația pentru adulți trebuie să-și însușească misiunea de a învinge aceste decalaje de aptitudini dintre generații. În acest sens, se dezvoltă mereu noi soluții de training atractive care pot reprezenta unelte valoroase pentru instructori.

BoConTeam4EU în numere

numărul de parteneri:

4

număr de activități
Learning, Teaching and Training:

3

număr de întâlniri transnaționale:

4

numărul de formatori participanți la cursuri:

9

durata de implementare:

24 de luni

grantul proiectului:

73.249,00 EUR

Obiectivul proiectului:

Obiectivul proiectului BoConTeam4EU este de a organiza o serie de acivități de training în cadrul căroraora ganizații care activează în domeniul educației pentru adulți vor putea să schimbe experiențe, resurse și metode didactice. Fiecare activitate LTTA (Learning Teaching and Training Ativity) va avea o tematică propusă de organizația gazdă, cum ar fi:

    1. Învățarea bazată pe joc (Game Based Learning)
    2. Gândirea critică și filtrarea informației (Critical Thinking and Information Filtering)
    3. Realitatea augumentată în sala de clasă (Augmented Reality in the Classroom)

Grupul Țintă

Grupul țintă al proiectului este reprezentat de formatorii de educație pentru adulți care vor fi încurajați să schimbe experiență și să-și îmbunătățească setul de abilități. Astfel vor avea de câștigat și companiile care furnizează educație pentru adulți prin creșterea angajaților lor, dar beneficiile proiectului se vor simți și în rândul adulților formați în cadrul acestor companii, care vor avea o șansă în plus să se familiarizeze cu tehnologiile secolului 21.

Contribuția Rogepa în proiect

Planificare de evenimente

Rogepa a găzduiește o întâlnire transnațională (26-27 iulie 2021), la care sunt reprezentați toți partenerii proiectului. Pe parcursul întâlnirii de la Cluj-Napoca, furnizăm spațiul corespunzător pentru conversații și prezentări, dar și organizăm excursii locale opționale care să-i ajute pe oaspeți să se familiarizeze cu contextul regiunii noastre. Mai multe detalii despre întâlnire pe site-ul BoConTeam4EU.

Organizarea de Cursuri

Rogepa va organiza unul dintre cele trei LTTA (Learning, Teaching and Training Activities), cu tematica Învățarea bazată pe joc (Game Based Learning). La această activitate vor participa câte 3 formatori din organizațiile partenere.

Cooperare Internațională

Toți partenerii sunt implicați în majoritatea aspectelor proiectului. Cooperarea de la distanță este astfel un element crucial în derularea proiectului. Managementul proiectului se bazează pe Trello, pentru structurarea informațiilor. Colaborăm folosind Google Sheets și Google Docs și susținem întâlniri pe Skype. Participăm de asemenea la cele 4 întâlniri transnaționale și 3 LTTA (Learning, Teaching and Training Activities) ,în țările de implementare ale proiectului.

Partenerii:

Asociația Aydin Education, Culture and Art

O asociație non guvernamentală, non profit, localizată în orașul Aydin, capitala regiunii Aydin din vestul Turciei, cu ieșire la marea Egee. Scopul organizației este de a spori interesul în educația adulților dar și de a menține vie moștenirea culturală, în special a artelor tradiționale, muzicii și meștesugurilor locale. Asociația Aydin Education, Culture and Art organizează cursuri de Limba Engleză și Germană, de meșteșuguri, muzică și artă pentru a îmbunătăți inclusiunea socială.

Asociația B-Creative

B-Creative este o asociație localizată în Kristianstad, în sudul Suediei, care dezvoltă cursuri, evenimente, ateliere pe diferite teme precum învățarea limbilor străine sau călătoriile virtuale. B-Creative face parte dintr-o rețea mare de ONG-uri, organizații de educație și asociații din Suedia și Europa. Asociația are experiență în dezvoltarea de materiale educaționale, networking, evenimente și ateliere.

Membrii asociației au abilități excelente de organizare, în coordonarea și administrarea planificării proiectelor, aspecte non-administrative și interacțiune cu oamenii și o înțelegere a altor culturi și a convingerilor acestora.

FA-Magdeburg GmbH

FA-Magdeburg GmbH este o companie germană de formare, localizată în Magdeburg, Saxonia-Anhalt, Germania. Ca un furnizor continuu de educație, ne-am angajat încă de la înființare în asigurarea schimbului de cunoștințe practice și abilități, în conformitate cu evoluția tehnologică avansată și cererile pieței.

Experiența adunată în anii în care am dezvoltat numeroase activități de formare, naționale și internaționale, în limba germană și în limba engleză, pentru diferite grupuri țintă (în special pentru școli profesionale, angajați în sistemul de stat și angajați în industrie), ne-au făcut centrul de formare unul foarte activ pe piață. Suntem, de asemenea, activi ca parteneri de practică în sistemul dual VET din Germania, în domeniul IT.

Rogepa

Rogepa este o companie româno-germană activă în regiunile orașelor Baia Mare și Cluj-Napoca, România, activitatea principală fiind educația adulților. Designul programelor de formare, dezvoltarea de curricule, consilierea profesională, designul de materiale de formare, managementul de proiecte europene și planificare de evenimente naționale și internaționale sunt domeniile în care avem experiență. Credem în folosirea tehnologiilor actuale pentru a face formarea de înaltă calitate accesibilă pentru toți.

Sprijinul acordat de Comisia Europeană pentru elaborarea acestei publicații nu constituie o aprobare a conținutului, care reflectă doar opiniile autorilor, iar Comisia nu poate fi trasă la răspundere pentru orice utilizare a informațiilor conținute în aceasta.

Mai Mult

Dacă vă interesează proiectul BoConTeam și doriți să aflați mai multe informații, vizitați website-ul proiectului.