Salut! Aceasta este pagina cu informații pentru studenți despre proiectul Competențe Pentru Ocupare și Învățarea la Locul de Muncă

Scop:

Proiectul este o colaborare între Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și sc Rogepa srl. Scopul este de a ajuta studenții UAB în domeniile economic, informatică și traducere-interpretare să se integreze mai bine pe piața muncii. Pentru asta am pregătit activități, concursuri, workshop-uri și premii. Știm că programul studenților este deja foarte încărcat și am conceput activitățile proiectului pentru a funcționa în așa fel încât să nu reprezinte un factor de stress. Toate activitățile vor avea o atmosferă relaxată și vor fi planificate în funcție de porgramul studenților.

Beneficii Pentru Studenți pe scurt

Certificat Recunoscut
Competențe Antreprenoriale

pentru 250 de studenți

Concurs cu premii în valoare totală de 200200 lei

pentru 200 de studenți

Subvenții de 6 lei / oră de practică

pentru 266 de studenți

Kit
de participant

în valoare de 250 de lei/persoană

Dezvoltarea Competențelor Verzi la Locul de Muncă

pentru 266 de studenți
Certificat de participare

Coaching pentru dezvoltarea carierei

pentru 266 de studenți
Certificat de participare

Traseul Studenților în Proiect

informare, selectare și înregistrare a studenților

În cadrul acestor evenimente studenții află despre existența proiectului, despre condițiile de participare și despre beneficiile pe care acest proiect le aduce studenților.

Rogepa-EVNT-2025-01-10-i01

dosar înscriere

Copie după cartea de identitate.
Domiciliul din CI trebuie să fie în una dintre regiunile mai puțin dezvoltate (Centru, Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Nord-Vest, Vest)

Adeverință de student.
Prin care se adeverește că sunteți student la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Acord utilizare date personale.
Prin care ne dați voie să folosim datele dumneavoastră personale în scopul proiectului. Nu vom folosi datele dumneavoastră personale pentru niciun alt scop și nici nu le vom distribui altor entități.

Declarație de Angajament de Participare
Prin care vă angajați că veți participa la activitățile proiectului.

Declarație pentru evitarea dublei finanțări.
Prin care declarați că nu ați participat la activități identice în alte proiecte.

Formular de înregistrare
Prin care sunteți înregistrat ca participant la proiect.

Convenție de practică sau convenție de participare la curs.
Prin care vă angajați că veți participa la programele de formare teoretic și practică, așa cum sunt ele descrise în respectivul document.

înființarea grupelor

Vom realiza grupe de circa 10-12 studenți pentru lucrul în cadrul proiectului. Aceste grupe vor fi înființate folosind Microsoft teams, cu care studenții sunt deja familiarizați. Încercăm să formăm grupele cu studenți de la aceiași specializare și același an, pentru a avea program identic sau similar, astfel încât studenții să poată participa în același timp la activitățile proiectului.

Rogepa-COOC-Footer
Rogepa-EVNT-2025-01-10-Header

planificarea întâlnirilor

După înființarea grupelor și repartizarea studenților pe grupe, pe baza orarului de la facultate, vom stabili o primă întâlnire. Este foarte important ca studenții să participe la această primă întâlnire pentru că în acest cadru vom încerca să stabilim programul celorlalte întâlniri în așa fel încât ele să se desfășoare convenabil.

Activități Educaționale

Fiecare student participă la fiecare dintre activitățile educaționale. Fiecare participant trebuie să participe la cel puțin 75% din orele alocate unei activități educaționale. Pentru ca fiecare sesiune să se desfășoare este necesară participare a minim 75% dintre studenții planificați.

Competențe Antreprenoriale

Durata: 45 ore | 15 ore de teorie, 30 de ore de practică

Finalizare: Certificat de absolvire, recunoscut ANC obținut în urma unui examen de evaluare

Workshopuri pentru dezvoltarea competențelor socio-emoționale

Durata: 36 ore | 12 ore de teorie, 24 de ore de practică

Finalizare: Certificat de participare

Coaching pentru dezvoltarea carierei

Durata: 36 ore | 12 ore de teorie, 24 de ore de practică

Finalizare: Certificat de participare

stagii de practică

Studenții pot face practică la unul dintre cei 50 de parteneri care vor fi încheiat parteneriate de practică cu UAB.

Odată cu încheierea cu succes a perioadei de practică, studenții vor primi o subvenție de 6 lei / oră de practică. Numărul de ore de practică pentru fiecare specializare este specificat în planul respectiv de învățământ (Studii Economice: 84 ore, Traducere și interpretare: 60 ore, Informatică: 125 ore)

Concurs cu premii

Se va organiza un concurs cu premii care explorează moduri în care se pot aplica principii ale economiei verzi în sfera de muncă a studenților. Studenții vor fi îndrumați pentru realizarea proiectelor de concurs de un consilier. Regulamentul oficial al concursului va fi dezvoltat curând. Categoriile de concurs sunt:

Proiecte de cercetare: soluții pentru economia verde și principiile DNSH.
Proiecte de inovare: idei pentru aplicarea principiilor DNSH la locul de muncă.
Proiecte de comunicare: campanii pentru promovarea economiei verzi.

Premiile concursului vor fi: Premiul 1 – 5000 lei, Premiul 2 – 4000 lei, Premiul 3 – 3000 lei, Mențiune – 2000 lei, Premiu de participare – 680 lei. Departajarea concurenților va fi făcută printr-un juriu, care va fi desemnat ulterior.

Rogepa-EVNT-2025-01-10-i02

Evenimente și noutăți ale proiectului:

Mai Mult

Puteți vedea și alte informații despre proiect vizitând pagina proiectului.

Partenerii Proiectului:

Logo Rogepa

Rogepa

Rogepa este o companie româno-germană activă în regiunile orașelor Baia Mare și Cluj-Napoca, România, activitatea principală fiind educația adulților. Designul programelor de formare, dezvoltarea de curricule, consilierea profesională, designul de materiale de formare, managementul de proiecte europene și planificare de evenimente naționale și internaționale sunt domeniile în care avem experiență. Credem în folosirea tehnologiilor actuale pentru a face formarea de înaltă calitate accesibilă pentru toți.

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia – UAB

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (UAB) are o experiență solidă în accesarea și implementarea proiectelor finanțate din fonduri structurale, precum și în realizarea de parteneriate și consorții de succes. UAB a colaborat cu peste 40 de instituții de învățământ superior și agenți economici, consolidând parteneriatele relevante.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro