Competențe Pentru Ocupare și Învățarea la Locul de Muncă

Competențe Pentru Ocupare și Învățarea la Locul de Muncă

Obiectivul general al proiectului:

Creșterea ratei de participare la programe de învățare la locul de muncă și relevanței pentru piața muncii a programelor de studii pentru 266 studenți înmatriculați într-un program de nivel ISCED 6-7 la Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia (UAB) în domeniile economic, informatică și traducere-interpretare, prin implicarea acestora în programe integrate de formare, stagii de practică în cadrul unor parteneriate sustenabile încheiate cu agenți economici și sprijin care să dezvolte competențe în măsură să le faciliteze inserția pe piața muncii.

Date statistice

valoarea totală a proiectului
(lei):

4.752.718,90

durata de
implementare:

24 luni

persoane care beneficiază de
actualizarea competențelor:

266 de studenți

regiunea
de implementare:

Nord-Vest & Centru

număr de persoane
în echipa de implementare:

18

Parteneriate
de practică:

50

Activitățile Proiectului:

A1

Implementarea de programe de formare/educaționale pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale și de mediu

250 de studenți (de la programele de studii economice, informatică, traducere și interpretare) înscriși în grupul țintă al proiectului vor fi sprijiniți pentru a participa la formare pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale în cadrul unui curs autorizat.

250 de studenți vor fi înregistrați pe platforma bibliotecii online prin care se urmărește facilitarea educației pentru dezvoltarea durabilă și care combina elemente de instruire formală, nonformală și informală creând medii mixte de elearning, documentare și informare.

250 studenți vor fi instruiți și își vor dezvolta competențele verzi în cadrul unor sesiuni de coaching privind utilizarea instrumentelor de dezvoltare durabilă, locuri de muncă verzi și economia verde și aplicarea principiului DNSH la locul de muncă.

A2

Dezvoltarea și sprijinirea parteneriatelor sustenabile dintre Universitatea 1 Decembrie 1918 și potențiali angajatori pentru efectuarea de stagii de practică și sprijin ce facilitează inseția socio-profesională a viitorilor absolvenți.

Organizarea a 10  seminarii de informare și recrutare a grupului țintă la care vor participa 300 studenți înmatriculați într-un program de nivel ISCED 6-7 la UAB, cu preponderență de la specializările economice, informatică, traducere și interpretare.

Se vor încheia cel puțin 50 acorduri de practică, cu potențiali angajatori, pentru organizarea de stagii de practică în domeniile economic, informatică, traducere și interpretare pentru 266 studenți din grupul ţintă.

266  de studenți dezvoltă competențe și abilități practice specifice domeniului de studiu și experiență profesională prin participarea la stagii de practică în cadrul unor parteneriate cu 50 posibili angajatori.

Organizarea de workshopuri pentru dezvoltarea competențelor socio-emoționale care să sprijine studenții în vederea integrării pe piața muncii

Cei 266 studenți din grupul ţintă vor participa la sesiuni de coaching coroborate cu învățarea prin experiența practică, cu scopul dobândirii de competențe transversale. Se vor organiza 26 de grupe pentru sesiuni de coaching pentru dezvoltarea de abilități necesare accesării unui loc de muncă sau antreprenoriat, cu aproximativ 10 studenți/grupă.

Organizarea unui concurs care să stimuleze creativitatea și inovația studenților în aplicarea principiilor economiei verzi la locul de muncă, în special prin dezvoltarea de proiecte de cercetare, inovare și comunicare.

A3

Realizarea de analize în vederea anticipării unor nevoi orizontale de dezvoltare a ofertei educaționale pentru susținerea angajabilității absolvenților de învățământ terțiar ai Universităţii 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia.

Această activitate contribuie la îmbunătățirea calității și relevanței sistemului educațional al Universităţii 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, în corelare cu obiectivele programului FSE+, incluzând introducerea învățământului dual și a formării practice. Rezultatele vor ajuta la realizarea indicatorilor specifici ai proiectului și programului, fiind esențiale pentru optimizarea educației și creșterea angajabilității studenților.

A4

Managementul proiectului

Proiectul se derulează în cadrul parteneriatului dintre SC ROGEPA SRL (solicitant) și Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia (UAB), fiecare având roluri stabilite în cadrul proiectului, cu experiență anterioară în implementarea de proiecte similare.

Managementul proiectului este asigurat de cei 2 parteneri pe întreaga durată a proiectului, incluzând coordonarea generală, financiară, realizarea achizițiilor și raportarea periodică către finanțator. Activitățile zilnice de implementare sunt parte a managementului operațional, care vizează aspectele financiare, juridice și tehnice ale proiectului.

A5

Informare și publicitate

Subactivitatea va fi implementată pe toată durata proiectului de către ambele părți partenere. În scopul respectării obligațiilor de informare și comunicare privind utilizarea fondurilor europene, vor fi desfășurate următoarele activități: dezvoltarea identității vizuale a proiectului, dezvoltarea și întreținerea paginii web a proiectului, organizarea a două conferințe de promovare, măsuri de informare și publicitate, multiplicarea rezultatelor proiectului.

Partenerii Proiectului:

Logo Rogepa

Rogepa

Rogepa este o companie româno-germană activă în regiunile orașelor Baia Mare și Cluj-Napoca, România, activitatea principală fiind educația adulților. Designul programelor de formare, dezvoltarea de curricule, consilierea profesională, designul de materiale de formare, managementul de proiecte europene și planificare de evenimente naționale și internaționale sunt domeniile în care avem experiență. Credem în folosirea tehnologiilor actuale pentru a face formarea de înaltă calitate accesibilă pentru toți.

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia – UAB

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (UAB) are o experiență solidă în accesarea și implementarea proiectelor finanțate din fonduri structurale, precum și în realizarea de parteneriate și consorții de succes. UAB a colaborat cu peste 40 de instituții de învățământ superior și agenți economici, consolidând parteneriatele relevante.

Cum Ajută Proiectul Persoanele Selectate:

250 de studenți înmatriculați în programe de nivel ISCED 6-7 sunt sprijiniți să participe la activități educaționale pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale și de mediu.

266 de studenți selectați în grupul țintă al proiectului participă la stagii de practică în cadrul unor parteneriate cu 50 de angajatori, acumulând experiență practică relevantă.

200 de studenți care finalizează cu succes programele de stagii de practică își îmbunătățesc educația și competențele pentru integrarea pe piața muncii.

266 de studenți dezvoltă competențe transversale socio-emoționale, de mediu și de carieră, crescându-și șansele de integrare pe piața actuală a muncii.

Evenimente și noutăți ale proiectului:

Mai Mult

Proiectul „Competențe Pentru Ocupare și Învățarea la Locul de Muncă” abia a început.

Vom adăuga informații utile atât pentru persoanele interesate cât și pentru studenții participanți.

Pentru orice informație sau propunere, vă rugăm să ne contactați.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro