Ospătar
Ospătar
(chelner), vânzător în unități de alimentație publică
date importante
durata
6 luni
număr de ore
720
finalitate
certificat de calificare
Cui se adresează cursul de Ospătar?
Cursul se adresează persoanelor care au absolvit învățământul obligatoriu și care doresc să se califice și celor care doresc să-și perfecționeze cunoștințele în domeniul restaurației.
Cei aflați la început de drum, care își doresc să stăpânească cu profesionalism arta restaurației dar și cei care au deja experiență profesională vor găsi în cadrul cursului informații utile și sfaturi practice din partea formatorilor noștri.
Serviciul propriu-zis constă în organizarea salonului de servire, primirea clienților și stabilirea relației cu aceștia, prezentarea și recomandarea ofertei unității de alimentație publică, luarea comenzii, transmiterea acesteia către celelalte secții, servirea clienților, debarasarea, întocmirea notei de plată și încasarea contravalorii precum și despărțirea de client.
Cum se desfășoară cursul
Cursul are drept scop însuşirea unui set de competenţe profesionale care vor califica cursantul să desfăşoare activităţi specifice meseriei de „Ospătar (chelner), vânzător în unități de alimentație publică”.
Cursantul va învăţa să aplice normele de protectie a muncii la locul de muncă, sa igienizeze locul de muncă, să întocmească bonurile de casă, să preia și să transmită comenzi, să utilizeze materialele și ustensilele specifice, să utilizeze instrumentele, să ofere servicii clientelei, să primeasca clienţii și să le ofere servicii specifice domeniului alimentației publice.
Cursanţii vor fi evaluaţi periodic, pe toată durata cursului, pentru a se verifica nivelul de cunoștinţe teoretice şi practice dobândite şi totodată capacitatea de a trece probele practice.
Pregătirea practică se va desfăşura şi în locuri de muncă reale, la agenţi economici din apropiere, pentru a creşte gradul de adaptabilitate la cerinţele economiei de piaţă.
Evaluarea finală se va face prin acordarea de note de către o comisie de specialitate, pe baza unei lucrări scrise, pentru partea de teorie, şi a unei probe practice realizate de cursant (accentul se pune pe deprinderea aplicării în practică a cunoștinţelor teoretice dobândite).
Competențele pe care le dobândesc cursanții
- Asigurarea calității
- Dezvoltare personală
- Igiena și securitatea muncii
- Lucrul în echipă
- Organizarea unităților de alimentație și de hotelărie
- Promovarea produselor și serviciilor
- Evidența operativă
- Servirea preparatelor
- Servirea băuturilor
- Alcătuirea meniurilor și servirea preparatelor și băuturilor
- Decorarea sălii de servire
Certificatul de absolvire
În urma susţinerii examenului de absolvire, se eliberează un certificat de calificare recunoscut naţional, care va oferi toate drepturile conform legislaţiei în vigoare de a profesa meseria de „Ospătar (chelner), vânzător în unități de alimentație publică”. Diploma oferită la absolvirea cursului este recunoscută şi internaţional, conform Convenției de la Haga din 05.10.1961. Certificatul de calificare Ospătar este însoțit de suplimentul descriptiv în care sunt trecute toate competenţele obținute la curs.
Avantajele participării la acest curs
- Pregătirea profesională alături de profesori cu experiență teoretică și practică
- Pregătirea teoretică se desfășoară în săli de curs dotate corespunzător (videoproiector, laptop, flipchart, ecran de proiecție etc.)
- Activitatea practică este asigurată în restaurante de prestigiu din zonă
- Tehnici și metode moderne de predare și instruire și aplicații practice canalizate pe stimularea creativității și interactivității cursantului, eliminând astfel stresul de la orele de curs (studii de caz, lucru în echipă, etc);
- Suport de curs gratuit în format letric și electronic;
- Platformă on-line pentru instruire teoretică și practică;
Vă interesează cursul de ospătar?
Dacă doriți să vă calificați în meseria de „Ospătar (chelner), vânzător în unități de alimentație publică”, contactați-ne și vedem împreună care sunt pașii următori pentru a vă îndeplini dorința cât mai ușor.